Izobraževanje

italiano slovenščina

Uvod

Živali, tudi domače, če jih pustimo v vrtu ali na travniku, same izberejo rastlino, ki jo potrebujejo. Izberejo točno določeno, ker so ohranile sposobnost, da zdravijo same sebe, sposobnost, da poiščejo ustrezno zdravilo za težavo, ki jo imajo. Človek je v moderni dobi izgubil zavedanje, da ima to sposobnost in se večinoma predaje v roke vedam, ki zdravijo posledice ne pa vzrokov bolezni.
Človek ima notranje bistvo, esenco, to je tisti del človeka, ki pozna naš namen, smer, načrt našega življenja ter osebnost, del, skozi katerega se esenca izraža.
Kadar ta dva dela nista povezana, je človeško bitje brez cilja, brez namena, brez smeri in to je vzrok neravnotežja, nesreče in bolezni.
Cvetna terapija, kot tudi mnoge druge stare oblike zdravljenja, temelji na sposobnosti človeka, da prepozna svojo težavo, četudi ne zavestno, in skladno s tem prepozna tudi ustrezno zdravilo.
Pri Bachovi cvetni terapiji pacient s pomočjo ustrezne esence pride v energijsko stanje, ki mu pomaga, da se lažje spopade s trenutno težavo oziroma boleznijo.
Bachova cvetna terapija tako pomaga, da znotraj sebe spet povežemo esenco in osebnost in s tem dosežemo, da osebnost spet dobi svoje vodstvo in esenca sredstvo s katerim lahko doseže svoj cilj in namen.
Izobraževanja, ki jih vodim, pomagajo, da se približamo Bachovi cvetni terapiji in sicer v obliki seminarjev, kjer se pobliže spoznamo z rastlinami in njihovimi značilnostmi ter s čustvenimi stanji na katera posamezne cvetne esence delujejo ter v obliki praktičnih delavnic, kjer v naravi najdemo rastlino, se z njo povežemo, da nam skozi naše notranje svetove spregovori, nam pomaga odkrivati in neravnotežja znotraj nas in nam s pomočjo cvetne esence, ki jo iz nje pripravimo, pomaga boleča čustva tudi zdraviti.
Poleg tega izvajam predstavitve, ki so namenjene šolam, združenjem, skupinam, ki bi se želele seznaniti s to obliko naravnega zdravljenja.
Moje delo je tudi tudi osebno svetovanje, kjer v pogovoru skupaj določimo težavo in poiščemo odgovarjajočo esenco.
Po želji lahko tudi sami izberete in naročite posamezne esence.


Na vrhPredstavitve

Predstavitve Včasih se težko približamo poznavanju Bachovih esenc, če se prej ne seznanimo z osnovnimi principi njihovega delovanja, z njihov zdravilno sposobnostjo, z njihovo filozofijo oziroma preprosto spoznamo, katera negativna čustvena stanja nam pomagajo uravnotežati

Na predstavitvah namenjenim šolam, združenjem, skupinam poskušam ljudem približati osnove Bachove cvetne terapije, kar zajema tako zdravilne sposobnosti cvetlic, metodo priprave kot tudi način na katerega nas esence zdravijo.

Predstavitve so prvi korak s katerim se povežemo s čudovitim svetom Narave in njenimi bitji, ampak največkrat so predvsem način potovanja k sebi.

Predstavitev za člane društva Ajda. Koroška, maj 2013 Predstavitev za člane društva Ajda. Koroška, maj 2013
Predstavitev za člane društva Ajda. Koroška, maj 2013 Predstavitev za člane društva Ajda. Koroška, maj 2013


Na vrhSeminarji

Seminarji Tudi mi, tako kot narava, se pozimi umaknemo, da si odpočijemo in se pripravimo na pomlad, ko ponovno zacvetimo. Seminarji nam omogočajo, da dobro izkoristimo ta mrzli čas in nahranimo dušo s teoretičnimi znanji o Naravi in Bachovih rožicah, ki jih naprej razvijamo, ko skupaj s cvetlicami v toplih dneh ponovno vzcvetimo.

V 8 mesečnih srečanjih, ki se odvijajo v jesensko zimskem času in pomenijo prehod skozi 7 skupin duševnih stanj, bomo spoznali vse Bachove cvetne esence in prav toliko ustrezajočih arhetipskih čustvenih stanj, ki jih esence zdravijo. Spoznali bomo življenje in življensko delo dr. Edwarda Bacha. Naučili se bomo, kako se esence pripravijo, načine njihove uporabe, metode izbora ustreznih esenc ter pridobili osnovna znanja da bomo s to čudovito in naravno metodo lahko pomagali sebi in svojim bližnjim.


Na vrhDelavnice

Delavnice Delavnica izdelovanja cvetnih esenc je zagotovo najbolj intenziven, doživet in neposreden način spoznavanja sveta cvetlic.
Na delavnici stopimo v stik s cvetlicami, ki nas popeljejo na čudovito potovanje vase in nam pokažejo, kako smo z njimi v resnici povezani . Znotraj nas samih se dotikamo občutkov, ki jih cvetlice zdravijo, pokažejo nam naš način dojemanja sebe in sveta, osvetlijo in zdravijo boleča mesta in se ljubeče odzivajo na naše potrebe.
Na delavnici se naučimo metod priprave cvetnih esenc, ki jih pripravljamo s pomočjo žive vode in moči sonca, kot so to podobne delali že Indijanci, naučimo se pravilnega doziranja in hranjenja.

»Ali sem v četrtek sanjal ali je bilo res?
Tako lepo, tako čarobno, tako na meji resničnega. Še vedno ne morem dojeti, da je bil četrtkov dan resničen in tako popolno poln.
Kakšna velika čarovnija, pravi čudež se je dogajal. In mi smo mu bili priče. Še veliko več - del vsega tega smo bili.
Eva, ne veš kako zelo sem ti hvaležen, za izkušnjo, ki si mi jo podarila. Posebej sem veselim znanja, ki si ga predala na tako enkraten in globok način. Res se me je dotaknilo v moje bistvo.«

(Mihael, Kranj)

»Ne obstaja način ali tehnika, kako cvet utrgamo, obstaja samo stanje duha v katerem to lahko storimo.«
(Maks, Brestovica pri Komnu)


Drevo češnjelike slive Cvetovi češnjelike slive Priprava esence češnjelike slive
Macesen drevo Veja s cvetovi Macesnov cvet
Travnik cikorije Cvet cikorije Priprava esence cikorije po sončni metodi
Udeleženec delavnice pri pripravi cvetne esence Priprava esence po kuhalni metodi Filtriranje pratinkture in priprava koncentrata
Priprava cvetne esence popona Priprava cvetne esence popona Priprava betlehemske zvezde

Na vrhPlesi v krogu

Plesi v krogu Latvijka Anastazija Geng (1922-2002) je v izročilu baltskih folklornih plesov prepoznala povezanost med posameznimi plesi in cvetovi, ki po odkritju dr. Edwarda Bacha, uravnotežajo naša čustva. Tako je oblikovala 39 plesov, ki nas zdravijo, pomirjajo in vedrijo.
Skozi Bachove cvetne plese se celotno bitje, naše telo, naša čustva, naš um in naš duh, nauči razumeti sporočilo, ki ga nosi posamezni cvet. Med plesi naša čustva pridejo na plano in to nam omogoči, da jih ne samo doživimo, temveč tudi opazujemo, raziščemo, razumemo. Vse v naravi je preprosto in prav tako preprosti so plesi, ki se jih lahko nauči vsak.


Na vrhOsebno svetovanje

Osebno svetovanje traja od 45 – 90 min.

Med pogovorom določimo mešanico 1-9 cvetnih esenc, ki jih boste uporabljali dnevno, naslednje 3-4 tedne. Esence jemljemo s pomočjo kapalke in sicer 4 kapljice 4 krat na dan. 


Na vrh